Μυστικά

Τα καλά του Μαιντανού 

Όταν καθαρίζουμε αβοκάντο ,του ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσει.

Τα μπαχαρικά στα ντρέσινγκ και στις φρουτοσαλάτες πρέπει να προστίθενται τουλάχιστον 4 ώρες πριν τα σερβίρετε, ώστε να αναδείξουν τα αρώματά τους.Αν όμως δεν έχετε στη διάθεσή σας τόσο χρόνο, μπορείτε, λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε, να τα ζεστάνετε με ένα από τα υλικά της συνταγής .
Για να παγώσει γρηγορότερα το κρασί στη σαμπανιέρα, προσθέστε στον πάγο και χοντρό αλάτι.
 
ΧΑΡΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ  ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ.

Η νουβέλα "Μεταμόρφωση" του Φράντς Κάφκα είναι η πρώτη πηγή που αναφέρει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα.

Π.Ο.Π.
Για να δικαιούται ένα γεωργικό προϊόν ή τρόφιμο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) πρέπει, πέραν άλλων, να ανταποκρίνεται σε ορισμένες προδιαγραφές και να παράγεται παραδοσιακά σε μια επακριβώς οριοθετημένη περιοχή, στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον της οποίας αποδίδονται τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά του. Κάθε παραδοσιακή ονομασία σύμφωνα με τον Κανονισμό αυτόν, αποτελεί μια κληρονομιά η οποία ανήκει σε όλους όσους ζουν και θα ζήσουν στην περιοχή που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε το παραδοσιακό προϊόν.


Το κουκουνάρι το σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για να "βγάλει" όλα τα αρώματα του.

Οταν βράζουμε το χταπόδι προσθέτουμε και μια μεγάλη κουταλιά μέλι. Γίνεται απίστευτο!
 
To αυγοτάραχο συνοδεύεται θεσπέσια από ένα καλό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.
 
Για να παραχθεί ένα κιλό σκόνης σαφράν χρειάζονται 150.000 άνθη κρόκου και 500 ώρες εργασίας. 

ΜΕΖΟΥΡΕΣ- ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑ ΡΥΖΙ: 50 γραμ. ή μια κουταλιά της σούπας κατ’ άτομο για τις σούπες  , 70 γραμ. όταν πρόκειται για γαρνιτούρα, 100 γραμ. για πλήρες πιάτο.
 
Το λάδι τρούφας (είδος μανιταριού ) το χρησιμοποιούμε στο τελικό στάδιο ενός ριζότου για να διατηρηθεί η γεύση του.

Για τέλειο ριζότο, χρησιμοποιήστε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών , αρκετό κρασί και αποφύγετε το νερό.

Τα ορεκτικά που έχουν φύλλο κρούστας όπως τα samosas κ.ά. μπορούν να ετοιμαστούν και να τα βάλετε στην κατάψυξη για κάθε έκτακτη περίσταση.

Για να φτιάξουμε το τέλειο γλάσο σοκολάτας, καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε γάλα εβαπορέ.
  
H βανίλια  που ανθίζει για λιγότερο από μία ημέρα , παράγεται κυρίως από την Ταϊτή και από τα τροπικά νησιά Μαδαγασκάρη, Ρεϋνιόν και Κομόρες.

Για να κάνετε τα τέλεια κεφτεδάκια αναμιγνύετε 1 κgr μοσχαρίσιο κιμά με 1/2 χοιρινό.Βάζετε όσα μυρωδικά θέλετε με κυρίαρχο τον δύοσμο και στο τηγάνισμα τα αλευρώνουμε με καλαμποκάλευρο.

Για μια τέλεια σάλτσα κόκκινου κρασιού που θα συνοδεύει αγριογούρουνο βάλτε μέσα λίγο σοκολάτα σκέτη.Θα της δώσει την απαιτούμενη γλύκα και θα απομακρύνει την οξύτητα του κρασιού.

 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ,ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ,ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ,ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΑΠΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!
Καλή γευστική χρονιά.Ας είναι το 2011 πιο φωτεινό,πιο όμορφο και πιο χαρούμενο από όσο θέλουμε όλοι.