Υλικά για το dip:
Υλικά για τη σος:
- sweet chili sauce (μπορείτε να τη βρείτε στα supermarket εκεί που έχει τα κινέζικα)
- τυρί σε κρέμα (la vache qui rit, philadelphia κλπ.)
- Η αναλογία είναι 2:1 (τυρί : σος), αλλά αυτό αλλάζει ανάλογα πόσο καυτερή θέλει να την κάνει κάποιος.
- Βάζουμε τη sweet chili sauce και μετά προσθέτουμε σταδιακά το τυρί ανακατεύοντας καλά.
Υλικά για τη σος:
- sweet chili sauce
- μέλι
- σόγια σος
- Η αναλογία εδώ είναι (3:2:2) (sweet chili sauce:μέλι:soya sauce)
- Αφού τα ανακατέψουμε, τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα (ακατάλληλο για βιαστικούς)
- Βάζουμε το κρέας στο grill (κατά προτίμηση φτερούγες από κοτόπουλο) και ψήνουμε κανονικά όπως όλα τα κρέατα. (Δεν εχω δοκιμάσει τη συνταγή σε ψησταριά).
- Λίγο πριν είναι έτοιμο να το βγάλουμε, το αλείφουμε με τη σος (που μόλις βγάλαμε απο το ψυγείο για να μην πάει χαμένος ο χρόνος) και το βγάζουμε μετά απο 1-2 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου