Δευτέρα

Καυτερό dip και sauce

Υλικά για το dip: 
  • sweet chili sauce (μπορείτε να τη βρείτε στα supermarket εκεί που έχει τα κινέζικα)
  • τυρί σε κρέμα (la vache qui rit, philadelphia κλπ.)
Εκτέλεση: 
  • Η αναλογία είναι 2:1 (τυρί : σος), αλλά αυτό αλλάζει ανάλογα πόσο καυτερή θέλει να την κάνει κάποιος.
  • Βάζουμε τη sweet chili sauce και μετά προσθέτουμε σταδιακά το τυρί ανακατεύοντας καλά.
Συνοδευεται με κρακεράκια, με το παραδοσιακό ψωμί του φούρνου της γειτονιάς κ.ο.κ.


Υλικά για τη σος: 
  • sweet chili sauce
  • μέλι
  • σόγια σος
Εκτέλεση: 
  • Η αναλογία εδώ είναι (3:2:2) (sweet chili sauce:μέλι:soya sauce)
  • Αφού τα ανακατέψουμε, τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα (ακατάλληλο για βιαστικούς)
  • Βάζουμε το κρέας στο grill (κατά προτίμηση φτερούγες από κοτόπουλο) και ψήνουμε κανονικά όπως όλα τα κρέατα. (Δεν εχω δοκιμάσει τη συνταγή σε ψησταριά).
  • Λίγο πριν είναι έτοιμο να το βγάλουμε, το αλείφουμε με τη σος (που μόλις βγάλαμε απο το ψυγείο για να μην πάει χαμένος ο χρόνος) και το βγάζουμε μετά απο 1-2 λεπτά.
Προσοχή: Αν το αφήσουμε παραπάνω δε θα τρώγεται γιατί θα καεί το μέλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου