Δευτέρα

ΣΙΓΟΨΗΜΕΝΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΝΟΥΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ.


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1.5 kg. Νουά
  • 200 γρ. μπέικον
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κουτάκι μαύρη μπύρα Guiness
  • 1 κουταλιά worchestershire sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό
  • αλάτι
  • 1 κουταλιά Φρέσκια ρίγανη (ή ξερή) ψιλοκομμένη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140ο C. Σε μια βαριά κατσαρόλα που μπαίνει και στο φούρνο βάζουμε το λάδι
και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Αλατίζουμε καλά το κρέας και το ροδίζουμε απ' όλες τις πλευρές για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπέικον για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα και το
κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά και ξαναβάζουμε το Μοσχάρι στο σκεύος.
Προσθέτουμε τη μαύρη
μπύρα, την worchestershire sauce, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε στον φούρνο όπου το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 2 ώρες.
Βγάζουμε το καπάκι, γυρνάμε το κρέας για να ροδίσει από παντού και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
Βάζουμε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας, αφαιρούμε το κρέας, ανάβουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το
αλεύρι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
Κόβουμε σε φέτες το κρέας και το σερβίρουμε με τη σάλτσα του. Το πασπαλίζουμε με τη
ρίγανη και σερβίρουμε.
Διάρκεια: 3 ώρες και 25 λεπτά
                                                                 BY FOOD AND SECRETS
www.foodandsecrets.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου