Δευτέρα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ


- 1 κοτόπουλο
- 10 μικρές πατάτες
Για τη μαρινάδα:
-         Χυμό από 2 μανταρίνια και από 2 πορτοκάλια
-         1κ.σ. μέλι
-         8κ.σ. ελαιόλαδο
-         2κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
-         αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:
-         2 μανταρίνια
-         γαρύφαλλο
-         1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο (ή ξερό γλυκάνισο)
-         1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και αφαιρούμε τα εντόσθια. (Αν θέλουμε το βράζουμε ολόκληρο σε μια κατσαρόλα για μισή ώρα περίπου). Ύστερα βάζουμε στην κοιλιά του 1 μανταρίνι ολόκληρο στο οποίο καρφώνουμε γαρύφαλλο και το γλυκάνισο. Μέσα στην κοιλιά του βάζουμε και το ξύλο κανέλας.
Σ’ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Αλείφουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στη σακούλα μαγειρικής και την δένουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατατούλες, τις βάζουμε στο μπολ ολόκληρες με τη μαρινάδα, και τις τοποθετούμε και αυτές σε άλλη σακούλα μαζί με 1 μανταρίνι(με γαρύφαλλο και γλυκάνισο). Χύνουμε και τη μαρινάδα στη σακούλα και την δένουμε. Τρυπάμε τις σακούλες με ένα πιρούνι και τις  βάζουμε πάνω σε ένα ταψί, το οποίο τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Όταν δούμε ότι μαλάκωσαν οι πατάτες τις βγάζουμε από τη σακούλα (αν θέλουμε τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια)και τις αδειάζουμε στο ταψί για να κοκκινίσουν. Αν δεν έχει κοκκινίσει αρκετά το κοτόπουλο το βγάζουμε κι αυτό από τη σακούλα.
                                                                                     BY FOOD AND SECRETS
www.foodandsecrets.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου