Τετάρτη

ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ


ΥΛΙΚΑ:

 750 γρ. ξεφλουδισμένη κολοκύθα σε χοντρούς κύβους
2 λίτρα  ζωμό κότας
45 γρ. βούτυρο + 1 κουταλιά επιπλέον
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 τριμμένο κρεμμύδι
½ φλ. κρέμα γάλακτος,
Αλάτι, πιπέρι.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
 Σωτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλα­κώσει και να γίνει διάφανο και προσθέτετε την κολοκύθα. Συνεχίζετε το σοτάρισμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 3-4 λεπτά, προσθέτετε  το μοσχοκάρυδο,το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνετε τον ζωμό. Το αφήνετε να βράσει και να πιεί σχεδόν όλο τα υγρά και προσθέτετε  την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε συνεχώς το μίγμα με δύναμη, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Τον αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το επιπλέον βούτυρο.

Συνοδεύει τέλεια χοιρινό ,κοτόπουλο και γαλοπούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου