Η μαγειρική ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητάς μας. Εδώ λοιπόν θα ανακαλύψουμε μαζί όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα μυστικά που θα κάνουν τον ουρανίσκο σας να αφεθεί στις γεύσεις και τις μυρωδιές της Ελλάδος.
Τετάρτη
Μελιτζάνες με φρέσκο τυρί κρέμα με γιαούρτι στο φούρνο
ΥΛΙΚΑ:
4 μεγάλες μελιτζάνες
500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με γιαούρτι
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 αυγά
1 ½ φλιτζάνι τριμμένο ρεγκάτο
2 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό ή 1 χούφτα φρέσκο
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι"
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις στρώνουμε σε ένα ταψί επάνω σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε στους 200 C για 10 λεπτά περίπου και παράλληλα ετοιμάζουμε το μείγμα τυριών: τρίβουμε τη μοτσαρέλα και την ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα, τα αυγά, τον βασιλικό, το μισό ρεγκάτο και αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε στο ταψί εναλλάξ τις μελιτζάνες με το μείγμα τυριών και στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο.
Ψήνουμε στους 180 C για 30-40 λεπτά περίπου και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου