Δευτέρα

Hexenhaus - Μπισκοτένιο Σπιτάκι

Ιδού ένας τρόπος για να τρελάνετε μικρούς και μεγάλους!!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 δόση ζύμη από μπισκότα Lebkuchen (Λεμπκουχεν) 
  • Πατρόν από λαδόκολλα
  • Άχνη ζάχαρη περίπου 1 σακουλάκι
  • 1/2 πλάκα σοκολάτα κουβερτούρας
  • 1/2 πλάκα λευκή σοκολάτα
  • Καραμελίτσες και ζαχαρωτα για την διακόσμηση
  • Εxtra λαδόκολλα

Πως το κάνουμε:

1.Από την ζύμη για Lebkuchen ετοιμάζουμε τις πλάκες ως εξής: Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, τόσο ώστε να έχουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 1 δάκτυλο. Πέρνουμε τα πατρών, τα ακουμπάμε πάνω στην ζύμη και κόβουμε στο σχήμα του πατρών. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις πλευρές (4 πλευρές, 2 για την σκεπή, 1 για την βάση και 1 για την καπνοδόχο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°c χρησιμοποιόντας λαδόκολλα για 15 λεπτά περιπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

2.Αφού έχουν κρυώσει τσεκάρουμε αν όλες οι πλευρές ταιριάζουν μεταξύ τους, Αν κάποια είναι πιο μεγάλη την κόβουμε με το μαχαίρι. Στο μεταξύ λιώνουμε τη κουβερτούρα με την μέθοδο μπεν μαρί.


3.
Κόβουμε με το μαχαίρι τα παράθυρα και την πόρτα και στα σημεία που κόψαμε βάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα ώστε να δώσει την εμφάνιση του ξύλου. Το αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα.

4.
Λιώνουμε σε ένα ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ τηγάνι την άχνη ζάχαρη προσθέτοντας ελάχιστο νερό.

5.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε λιωμένη ζάχαρη στις άκρες από τις πλευρές που θέλουμε να κολλήσουμε (σαν να βάζαμε κόλλα) ή τις βουτάμε στην άχνη. Ενώνουμε αμέσως τα μέρη. Αυτό καλό είναι να το κάνετε σε κάποιο δίσκο ή ταψί στο οποίο θα έχετε βάλει λαδόκολλα απο κάτω και να χρησιμοποιήσετε ποτήρια για στιρίγματα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε εύκολα να το μετακινήσουμε και να το βάλουμε στο ψυγείο, ώστε να στεγνώσειι πιο γρήγορα η ζάχαρη (κόλλα).

6.
Αφού το κάνουμε αυτό με όλα τα πλαινά (τοίχους) και έχει πετρώσει η κόλλα μας, κάνουμε το ίδιο και με τις 2 πλάκες που έχουμε για σκεπή και το ξαναφήνουμε να κρυώσει.

7.
Με την λιωμένη ζάχαρη κολλάμε και τα ζαχαρωτά που θα χρησιμοποιήσουμε για διακοσμητικά.

8.
Λιώνουμε την άσπρη σοκολάτα με την μέθοδο μπεν μαρί και την ρίχνουμε όπου θέλουμε να δείχνει χιονισμένο.
Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά η σοκολάτα και το τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη ή νάυλον φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου