Πέμπτη

ΠΡΩΙΝΗ ΙΔΕΑ.......ΤΡΙΦΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΙΑΝΙ



Ξεκίνησε το σχολείο και το πρωινό ξύπνημα αλλά και η έννοια για να φτιάχνετε κάθε μέρα κολατσιό για τα παιδιά.Ολοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να τρέφονται σωστά ,υγιεινά και κυριως να ξέρουμε τι τρώνε και από που.
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έφτιαξα για πρωινό τα τριφτά ψωμάκια με αριάνι της Μαρίας Πρασσά και αφού τα καταβροχθίσαμε και είναι όντως τέλεια , είναι και μια πολύ καλή ιδέα για να γίνουν κολατσιό για το σχολείο.Εύκολα φτιάχνονται, είναι νόστιμα και υγιεινά και κυρίως μπορούν να γίνουν βάση για πολλούς συνδυασμούς σάντουιτς.Καλή όρεξη λοιπόν και σε μεγάλους και σε μικρούς.



ΤΡΙΦΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΙΑΝΙ 
 
 ΥΛΙΚΑ
(για 6 ψωμάκια)
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 175 ml αριάνι 
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • ¾ κ.γ. σόδα φαγητού
  • 125 γρ. Flora με 25% βούτυρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ ματσ. δυόσμο
  • 1½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 6 αβγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την προετοιμασία του πρωϊνού μας ψήνοντας τα αβγά. Σε φορμάκια για μάφιν ρίχνουμε 2 – 3 κ.σ. ζεστό νερό, σπάμε προσεκτικά 1 αβγό σε κάθε φορμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 9 – 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Ρίχνουμε τη μαργαρίνη με 25% βούτυρο σε κομματάκια και δουλεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να έχουμε ένα τριφτό μείγμα. Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το δυόσμο ψιλοκομμένο και το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε το αριάνι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα. Με τα χέρια το ζυμώνουμε για λίγο μέχρι να γίνει μια μάζα που δε θα κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια για 6 μεγάλα ψωμάκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση 5 εκ. περίπου και τα πατάμε λίγο να γίνουν επίπεδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από πάνω. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με τα αβγά.
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ Κα ΠΡΑΣΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου