Κυριακή

Άνετον με την υπογραφή Καλλίδη


Επιτέλους θα έτρωγα από την κουζίνα ενός ανθρώπου που πραγματικά θαυμάζω και θα ήθελα να τον έχω και φίλο μου και δάσκαλο γιατί και οι δύο αγαπάμε το φαγητό και τις καλές πρώτες ύλες.Έτσι έκλεισα τραπέζι και βρεθήκαμε εκεί μεσημέρι Κυριακής.Το ντεκόρ απλό και οικείο και το μαγαζί μικρό αλλα πολύ άνετο όπως και το όνομα του.Καθίσαμε μπροστά ακριβώς από το παράθυρο όπου φαινεται η κουζίνα ή μάλλον το εργαστήριο παραγωγής γεύσης.Παραγγείλαμε μία σαλάτα η οποία ήταν εξαιρετική, για ορεκτικά κεφτεδάκια με σάλτσα μαρινάρα και γιαούρτι με τα οποία ξετρελαθήκαμε και τηγανητές πατάτες με ένα τηγανητό αυγό.Για κυρίως πήραμε χοιρινά μπριζολάκια με σως μπάρμπεκιου και πουρέ με καραμελωμένα κρεμμυδάκια που ήταν ωραίο και χορταστικό και καρμπονάρα με λουκάνικο και μανιτάρια που και αυτά ήταν ωραία αν και λίγο υπερβολικό σαν γεύση.Για γλυκό διαλέξαμε ένα banofee το οποίο όμως δεν μου άρεσε γιατί είχε ελάχιστο μπισκότο και πολύ κρέμα όσο για τα ποτά μας, ήπιαμε σε ποτήρι το απίστευτο ροζέ κρασί Μεσενικόλα του οινοποιείου Καραμήτρου.Για όλα τα παραπάνω πληρώσαμε 65 ευρώ. Σίγουρα θα ξαναεπισκεφτώ το Άνετον ,για να δοκιμάσω και άλλα πιάτα μιας και το μένου αλλάζει ανάλογα με την εποχικότητα των προιόντων αλλά και γιατί όλο και κάτι άλλο θα έχει ανακαλύψει ο κ. Καλλίδης στα ταξίδια του για να γευτουν οι ουρανίσκοι μας. Λίλιαν Κιουλάνη Ανετον:Στρατηγού Λέκκα 19, Μαρούσι 210.80.66.700 http://www.messenikolaswines.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου