Σάββατο

ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΓΚΟΓΚΟΝΤΖΟΛΑ


ΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ
ΥΛΙΚΑ:
6 ΨΗΤΕΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΡΟΚΑ ΠΛΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΝΗ
100 γρ. ΓΚΟΓΚΟΝΤΖΟΛΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
ΦΡΕΣΚΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ π.χ. ΣΥΚΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C .Πλένουμε τις πατάτες ,τις σκουπίζουμε και τις αλείφουμε με ελάχιστο λάδι. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολλητικό και τις ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε αρκετή ψίχα αλλά όχι όλη. Σε ένα μπώλ λιώνουμε την πατάτα που έχουμε βγάλει ,την ανακατεύουμε με την χοντροκομμένη ρόκα και το τυρί και ρίχνουμε και όσο πιπέρι θέλουμε. Τοποθετούμε το μίγμα πάλι μέσα στις πατάτες  και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη ρόκα από πάνω κσι ελαιόλαδο και με μια κουταλιά από μουστάρδα με γεύση σύκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου