Σάββατο

RISOTTO ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
2 ΦΛΥΤΖ ΡΥΖΙ ΑΡΜΠΟΡΙΟ
800γρ. ΚΟΛΟΚΥΘΑ
6 ΦΛΥΤΖ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΦΛΥΤΖ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ ΦΛΥΤΖ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛΥΤΖ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
3/4 ΦΛΥΤΖ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2-3 Κ.Γ. ΣΑΦΡΑΝ
4 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΤΗΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ.ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΣΑΦΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ. ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ «ΠΙΕΙ» ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΔΙ.ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ  ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 3 ΦΛΥΤΖ. ΖΩΜΟ .ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ Ο ΖΩΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ  ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΖΩΜΟΥ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΛΥΤΖ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ.ΜΟΛΙΣ ΠΙΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΧΥΛΩΣΕΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου