Πέμπτη

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΟ ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ


Υλικά :
4 φλιτζάνια ποικιλία από κομμένα φρέσκα σαλατικά
1 χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμου
100 γραμ. ταλαγάνι κομμένο σε λεπτές φέτες
4 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες
για το ντρέσσινγκ:
4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
½ σκελίδα σκόρδο
5 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. του γλυκού κάπαρη
½ κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι, τις βάζετε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά του ντρέσσινγκ και τα πολτοποιείτε. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε το ταλαγάνι 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζετε σε ένα μπολ τα σαλατικά και τις κομμένες λιαστές ντομάτες και τα περιχύνετε με το ντρέσσινγκ.  Βάζετε επάνω από τα σαλατικά τις ψημένες φέτες του τυριού, πασπαλίζετε με τα φύλλα του δυόσμου
                                                                         BY FOOD AND SECRETS
           www.foodandsecrets.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου