ΥΛΙΚΑ:
250 gr κουβερτούρα
180 gr βιτάμ
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
250 gr κουβερτούρα
180 gr βιτάμ
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μαζί προσθέτουμε το Βιτάμ. χτυπάμε με το μίξερ τους κροκους προσθέτοντας και τη ζάχαρη.Ενώνουμε τα δύο μίγματα μόλις παγωσει λίγο η σοκολάτα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
- Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν μαρέγκα.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
- Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό - ψηλό πυρέξ, που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου.
- Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου