Κυριακή

ΛΑΒΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΟΥΦΛΕ)

ΥΛΙΚΑ:

250 gr κουβερτούρα
180 gr βιτάμ
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μαζί προσθέτουμε το Βιτάμ.  χτυπάμε με το μίξερ τους κροκους προσθέτοντας και τη ζάχαρη.Ενώνουμε τα δύο μίγματα μόλις παγωσει λίγο η σοκολάτα.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
  3. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια  ώστε να γίνουν μαρέγκα.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγα-σιγα με το πιρούνι.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό - ψηλό πυρέξ, που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου.
  6. Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου