Κυριακή

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ

ΥΛΙΚΑ:
6 ΜΗΛΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
4 κ. σ .ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
140 γρ .ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ
½  ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
200 γρ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 ΑΥΓΑ
130ml ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑΣΚΟΝΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΣΕΡΚΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ  ΤΗΝ ½ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ  ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ.ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180o C ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΕΓΝΟ.ΞΕΚΟΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΟΥΜΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΕΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου