Κυριακή

CHEESECAKE ME ΒΑΣΗ OREO

ΥΛΙΚΑ:
Για τo μπισκότο:
2 κούπες τριμμένο μπισκότο OREO
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 βανίλια
1/4 κ. γλυκού αλάτι
Για την κρέμα: 
2 μεγάλα κουτιά τυρί κρέμα τύπου philadelphia
3/4 κούπας ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κούπα πηχτή κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. βανίλια
85 γρ. σοκολάτα λιωμένη
Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου (είναι πολύ σημαντικό για να μη μας σπάσει το γλυκό στο ψήσιμο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C . Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψάκι μας (διαμέτρου 23 εκατοστών με αποσπόμενο πάτο). Ανακατεύουμε μαζί το τριμμένο μπισκότο, τη βανίλια, το αλάτι και τέλος το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πατάμε το μίγμα στο κάτω μέρος του ταψιού και ψήνουμε για 8 λεπτά. Έπειτα το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ο C . Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει (μπεν-μαρί). Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα τέσσερα λεπτά μέχρι το τυρί κρέμα να γίνει "ελαφρύ". Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά (περίπου ένα λεπτό) και μαζεύοντας το μίγμα από τα πλαΐνά με ένα κουτάλι. Κατεβάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Το μίγμα πρέπει να γίνει "ανάλαφρο". Σε ένα ξεχωριστό μπωλ ανακατέψτε μαζί περίπου το ένα τρίτο του μίγματος και τη σοκολάτα. Ρίξτε το υπόλοιπο μίγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Έπειτα ρίξτε το μίγμα σοκολάτας από πάνω σε κουταλιές. Με ένα μαχαίρι περιστρέψτε απαλά το μίγμα σοκολάτας μέσα στο υπόλοιπο μίγμα έτσι ώστε να δημιουργηθούν "στρόβιλοι".Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 70 - 80 λεπτά σε μπεν-μαρί για να μη μας "σπάσει" (το ταψάκι μας με το γλυκό μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με το ζεστό νερό). Γενικά δεν πρέπει να ροδίσει από πάνω. Μόλις ψηθεί κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μέσα για μία ώρα ακόμα. Μετά τη μία ώρα αφαιρούμε το γλυκό από το μπεν-μαρί.  και το αφήνουμε να κρυώσει στον πάγκο. Το βάζουμε στο ψυγείο το βράδυ και το φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου