Τρίτη

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά :

500 γρ. ριγκατόνι
1 μικρό μπρόκολο, σε μπουκετάκια
1 πρέζα ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν) ή ½ κ.γ. κουρκουμά
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
4 καπνιστές χοιρινές μπριζόλες, σε μικρές μπουκιές
1 κλωνάρι φρέσκου δενδρολίβανου, oλόκληρο, ή 1 κ.γ. ξερό
10 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
1 σφηνάκι γλυκό κρασί Samos
5-6 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
150 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου, τριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματάμε για 5-6 λεπτά το μπρόκολο και το στραγγίζουμε.

Αδειάζουμε την κατσαρόλα, τη γεμίζουμε με φρέσκο και την ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αλατίζουμε, ρίχνουμε το σαφράν και τα ριγκατόνι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν χωρίς να τα στραγγίσουμε.

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το χοιρινό και το δενδρολίβανο, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, μεταφέρουμε τα ριγκατόνι στο τηγάνι χρησιμοποιώντας την τρυπητή κουτάλα ζυμαρικών. Αφαιρούμε το δενδρολίβανο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το τυρί και το πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.


Ταιριάζουν εξίσου το σύγκλινο και το απάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου