Βράστε 4 φλιτζάνια κατεψυγμένο αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσει. Βάλτε στο πολυμίξερ τον αρακά, 4 κουταλιές ταχίνι, χυμό από 1 λεμόνι, ΄μισό του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο, 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και λίγο αλάτι. Πολτοποιείστε το μείγμα και σερβίρετέ το σαν ντιπ με ψημμένες αραβικές πίτες ή κριτσίνια.
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου