Σάββατο

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ


ΥΛΙΚΑ:
1200 γρ. πανσέτα
½ κούπα μπαλσάμικο ξύδι
2 κ.σ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο
½ κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τον πουρέ:
800 γρ. πατάτες
100 γρ. βούτυρο
1 κούπα γάλα
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι σωτάρουμε την πανσέτα με το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα αλατίζουμε το κρέας και προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το μέλι και το ξίδι. Αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα σε δυνατή φωτιά. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό . Μόλις βράσουν τις βάζουμε στο μίξερ με το εξάρτημα «Κ». Δουλεύουμε απαλά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το γάλα ζεστό, την τριμμένη παρμεζάνα το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου