Σάββατο

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ


ΥΛΙΚΑ:
800 γρ. ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΕΥΡΙ
200 γρ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
550 ml ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ
4 κ.σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ κ.γ. ΑΛΑΤΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΩΛ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ. ΣΤΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΑΜΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΛΑΚΟ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΖΥΜΗ (ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΑΛΕΥΡΙ) ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1-2 ΩΡΕΣ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ . ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΟΣΟ ΛΕΠΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου