Σάββατο

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


ΓΙΑ 6-8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. ΓΙΓΑΝΤΕΣ
200ml ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
8 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΨΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
2-3 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΝΕΡΟ
6 ΦΕΤΕΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΟΜΜΕΝΕΣ
6 κ.σ. ΞΥΔΙ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΥΛΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ.ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 1-1 ½ ΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ 4-5 κ.σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ.ΜΟΛΙΣ ΜΑΡΑΘΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ.ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ¾ ΑΠΟ ΤΟ  ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ.ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΑΤΙ. ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΛΑΔΙ.ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου