Σάββατο

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ MOZZARELA


ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ:
3 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
MOZZARELES ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ
2 ΤΡΙΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΠΟΥΜΑΡΟ
2 ΚΑΡΟΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟ MULTI
1 κ.σ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ
150 γρ KERRYGOLD ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΖΑΧΑΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΠΑΧΟΥΣ ½ ΕΚΑΤΟΣΤΟΥ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΞΥΔΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΑ ΤΙΣ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ,ΤΙΣ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ .ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΓΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΘΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΔΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΝΤΟΜΑΤΑΣ , ΤΗΝΚΑΝΕΛΑ ,ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΦΕΤΕΣ ΜΟΖΖΑΡΕΛΑΣ ΜΙΑ ΣΤΤΡΩΣΗ.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΖΖΑΡΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180ο C MEXΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΙΣΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου