Σάββατο

ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ RICOTTA


ΟΡΕΚΤΙΚΟ-ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ-ΖΥΜΑΡΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΟΥΤΙ ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΙΚΡΙΣΜΕΝΕΣ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΚΟΥΤΙ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ
3 κ. σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΖΑΧΑΡΗ-ΡΙΓΑΝΗ-ΒΑΣΙΛΙΚΟ
200γρ. RICOTTA Ή ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΙΚΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ (ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΞΥΔΙ) ΤΙΣ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ .ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ Α ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ.ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ , ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ.ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΝΤΑΜΑΤΑΣ ,ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ , ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΤΗΝ ½ κ.γ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ RICOTTA ΤΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΕΛΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ.ΟΣΟ ΜΙΓΜΑ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180ο C ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου